torstai 23. joulukuuta 2010

Onnellisen ja hyvän joulun toivotus

Niin kuin muutamana vuonna ennenkin, meidän joulu alkaa aatonaattona, tänään. Kinkku on ollut uunissa yön. Kuusi on saanut kynttilät, mutta muuten se odottaa vielä koristajaa. Koti koristautuu jouluun pikku hiljaa.

Tänään ei enää mennä kauppaan, vain vähän siivotaan ja laitetaan ruuat valmiiksi. Minun kolme lastani puoliskoineen tulevat neljän maissa ensin joulusaunaan ja sitten aattoaterialle. Myöhään jaetaan pienet paketit. Välissä käydään laulamassa Tapanilan Elävässä adventtikalenterissa niille kyläläisille, jotka paukkupakkasessa vielä uskaltautuvat viimeiselle kalenteriluukulle ennen huomista kirkon aattohartautta.

Kaisan lasten kanssa vietetään joulua eri kokoonpanoilla ja eri paikoissa aatosta alkaen. Aattona käydään hautausmaalla ja jouluaterialla Marialla ja Tuomaksella. Jouluyötä valvotaan Soran, Reetan ja Laurin kanssa ja tapanina odotetaan jouluruualle vähän isompaakin joukkoa. Välipäivinä käydään vielä äitini suurperheen joulussa Tampereella sekä Lotan ja Antin luona Raumalla.

Tämä palstani on ollut tämän vuoden hiljainen. Siitä voi päätellä, että taudinkuva on ollut hyvä. Ei ole ollut syytä erillisraportteihin siltä rintamalta. Marraskuisen lääkärikäynnin arvojen kirjaaminen suorastaan unohtui. PSA oli 0,9. Tauti edelleen täysin kontrollissa, kirjoitti lääkäri käynnistä. Olihan siinä nousua edellisestä, tuumin mielessäni, mutta se on vasta seuraavan käynnin murhe ottaa selko siitä, oliko muutaman kymmenyksen pykälä ylöspäin jotakin satunnaista vai merkki siitä, että tauti nostaisi taas päätään. Nyt ei sellaisella vaivata ajatuksia.

Meidän perheen tämän vuoden suurin juhla oli Tapanilan VPK:lla syyskuussa vietetty Kaisan 50-vuotispäivä. Kaisa laittoi juhlansa kuvauksen blogiinsa (http://www.triptyykki.blogspot.com/) joulutervehdykseksi kaikille. Kun liitin siihen juhlassa pitämäni puheen, linkkaan siihen tässäkin.

Joulukortteja emme ole itse lähettäneet, mutta monia olemme saaneet. Kiitos niistä ja kiitos kaikesta hyvästä tämän vuoden aikana.

Onnellista ja hyvää joulua!

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oikein Lämmintä ja Onnellista Joulua teille kaikille!
Pirkko ja Late

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos tästä blogista! Isäni taistelee parhaillaan eturauhasssyövän kanssa ja kirjoitustesi lukeminen on rauhoittanut minua paljon kuluneen vuoden aikana.

Rauhallista syksyn alkua!
T: tyttö Helsingistä

Anonyymi kirjoitti...

Hei, mitä kuuluu, kun uusia tekstejä ei ole tullut pitkään aikaan? Olen seurannut blogiasi, koska miehenikin sairastaa eturauhassyöpää.Toivon kaikkea hyvää sinulle ja perheellesi!

Kärpix kirjoitti...

Moi! Kiitos kirjoituksista ja siitä, että olet jakanut kokemuksesi meidän monien lukijoiden kanssa. Mitäpä sinne sinne ja taudinkuvaan kuuluu? Toivottavasti hyvää.

T: Jussi Helsingistä

Anonyymi kirjoitti...

Voisitko Mikko päivittää tietoja tautisi nykyolosta. Täällä kamppaillaan samojen asioiden kanssa askeleen jo edelläkin